NOAPTEA CERCETĂTORILOR 2023

Numeroși copii și părinți curioși au participat la atelierul organizat de PARI la Biblioteca ASTRA. S-au citit povești scrise de autori romi, s-a colorat, s-a ascultat muzică tradițională romă, s-au realizat puzzle-uri și stegulețe cu steagul verde-albastru al romilor.

Anul acesta am avut doi invitați speciali, pastorul Sorin Boica din Hosman și Emil Anghel din Nocrich. Am dorit să avem o abordare participativă asupra evenimentului, asupra contactului cu publicul fiindcă Emil este de etnie romă, iar Sorin lucrează și slujește într-o comunitate de romi din județ. Ei au fost cei care au vorbit oamenilor despre viața și credința romilor, despre copii și copilărie.

Scopul general al atelierului a fost unul de conștientizare sau de raising awareness  asupra romilor ca parte integrată în societate.

PARI este un proiect de cercetare al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și al Universității VID din Norvegia, finanțat din programul Norway Grants 2014-2021 și administrat de UEFISCDI prin contractul nr.38/2021.